Direktør for Mariager Saltcenter, Casper Hestbech: Vi nægter at være 100 procent bæredygtig
Siden Casper Hestbech i 2018 tiltrådte som direktør for Mariager Saltcenter, har han stået i spidsen for tiltag, der skal gøre saltcentret nutidigt, men han fastholder, at saltcentrets hjerte skal drives efter middelalderlige metoder.
Copy link address
Frank Pedersen frank@amtsavisen.dk
Annonce
Sydehytten er Casper Hestbechs favoritsted i Mariager Saltcenter. "Der en helt fantastisk stemning. Det er som at gå ind i middelalderen. Det er noget helt særligt at være i hytten, hvor der dufter af brænde og bål, mens det damper fra saltproduktionen", siger han. Foto: Frank Pedersen
Årligt bliver der sydet 14 ton salt på Mariager Saltcenter og en del af det bliver solgt i centrets egen butik. "Derudover bliver vores salt solgt i hele landet via 70 specialitetsbutikker samt butikker i Salling Group koncernen", siger Casper Hestbech, direktør for Mariager Saltcenter. Foto: Frank Pedersen
Der er flere variationer af egenproduceret salt på hylderne i Mariager Saltcenter. Foto: Frank Pedersen
Det er salt fra Mariager Saltcenter, der er med til at krydre de franske kartofler fra Kims. Foto: Frank Pedersen