Annonce
De syv ombordværende på det engelske fly var (øverst fra venstre:) Jack Couzens Reeb, Leslie Taylor, Dan Bullock og Bernard Farndale samt (nederst fra venstre:) Anthony Michael Kovacich, Edward Chatterton og William George Sankey.
Mariager Avis

75 års dag for nedskydning af engelsk fly markeres

Natten til den 30. august 1944 fløj flere hundrede bombefly over Mariager Fjord. Et af dem blev skudt ned af den tyske besættelsesmagt.
Annonce
  • De syv ombordværende på det engelske fly var (øverst fra venstre:) Jack Couzens Reeb, Leslie Taylor, Dan Bullock og Bernard Farndale samt (nederst fra venstre:) Anthony Michael Kovacich, Edward Chatterton og William George Sankey.
  • I sommeren 1945 fik Ejnar Viggo Christensen besøg af to officerer fra Royal Airforce, der ønskede nærmere oplysninger om nedstyrtningen og overflyvningerne, som stemte med Royal Airforce’s optegnelser. De havde også et kort med, der viste de ruter, som de allierede fly tog natten til den 30. august 1944, hvor der var bombetogter mod både Stettin og Køningsberg. Lancaster ME718, der styrtede ned ved Oue, var blandt dem, der havde Stettin som mål.
Mariager Avis

'Sommersol i Bakkerne' præsenterer sommeren - og den nye festivalsprogram

Annonce
Mariager Avis

Politi jagtede mand i Hadsund: 'Tag ikke selv kontakt'

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce